Microcement kurs

- hur lär jag mig att putsa bland annat Marmorino och Tadelakt?

För att skapa hållbara och vackra ytbehandlingar med microcement kräver Marmorino Veneziano och liknande kalkbaserade putstyper en korrekt applicering.

Av denna anledning har undervisning alltid varit ett högsta åtagande för medlemmarna i Stucco Italiano.

Vårt hantverksstöd gäller för alla kunder, nya, gamla och alla de som är på väg att bli medlemmar i den stora familjen av hantverkare som vill arbeta med äkta italiensk och marockansk puts.

Vi på Stucco Italiano är specialiserade i lärande på plats hos våra kunder. Vi tror att den bästa erfarenheten får man där kunskapen ska tillämpas. Där är vårt stöd som effektivast. Det ska vara en trygghet att känna att ni har vårt stöd och vår erfarenhet bakom er. Vi finns tillgängliga via e-post, telefon eller arbetsplatsbesök.

Våra utbildningar i Italien är grundliga och mycket lärorika, du tar ett stort steg framåt i din kunskapsnivå. Du kan också delta i utbildning i Sverige. Denna är kortare och ger dig en god grundläggande kunskap för att fortsätta utvecklas.

Nästa kurstillfälle:

Italien:

  • Venetian Plaster Basic Course: 2 – 5 april
  • Textured Decorative Course: 8 – 11 april
 

Kursen i Italien är i Vicenza, ca 7 mil väster om Venedig. Endast 12 deltagare för hela världen. För information och anmälan klicka här så kommer du till Stucco Italianos i Italiens sida för kurser.

Sverige:

Introduktionskurs för väggmaterial:

  • Grundkurs: 11 – 12 mars
  • Kreativ puts, marmoreringsputsning: 14 – 15 mars

Kursen i Sverige går i Svedala, ca 2 mil sydöst om Malmö. Endast 4 deltagare per kurs. 

Industrigatan 26
23351 SVEDALA

Se på karta.

Stucco Italiano Sverige AB
Vit plåtbyggnad, in genom grinden, längst ner till vänster.

Exempel på hur det kan se ut:

– Du har ett brinnande intresse för marmorputs och liknande putstyper. Du åker på KURS I ITALIEN.

– Kunden önskar få någon typ av finputs på väggarna i sitt hem. Kunden frågar hantverkaren om den kan utföra jobbet. Vi vägleder och om hantverkaren och kunden önskar så utför vi putsen tillsammans. Kunden får ett kvalitetssäkrat resultat och hantverkaren har börjat lära sig ett nytt hantverk.

– Du är en hantverkare med en lokal där vi kan öva upp kunskaperna. Samtidigt skapar vi ett underlag med prover och ett showroom för att kunna visa upp för potentiella kunder.

– Vi anordnar kurser i Sverige för dig som är intresserad. Det kan vara olika typer av hantverkare, konstnärer eller någon som vill ge sig på att prova något nytt, kanske för att försköna sitt hem med våra produkter.

Onlineutbildning för microcement

Basic/grundkurs i Vicenza, Italien.

Hålls 2 gånger om året.

Utbildningsseminarier hålls hos våra företag i Italien och Serbien, eller så kommer vi till er och håller kursen i era lokaler. I Italien har vi minst två kurser per år. Kalendarium, information och anmälan för kommande kurser finner du HÄR.

Masterclass i Vicenza, Italien

Hålls en gång om året.

Masterclass är för dig som är van vid att hantera dekorativ puts. Här får du möjlighet att lyfta dina kunskaper och rent praktiskt få nya erfarenheter.

Du utbildas tillsammans med skickliga hantverkare från hela världen. Läs mer och anmäl dig HÄR.

Kurs i Sverige

Hålls flera gånger om året.

Varje företag och situation är unik, därför skräddarsyr vi varje lösning efter den gemensamma målbilden.

Vi går igenom flera av våra dekorativa puts-typer. Nivån läggs alltid efter elevernas kunskapsnivå. Efter genomförd workshop så utfärdar vi ett certifikat som bevis på att man har deltagit i vår kurs. 

Bli kontaktad

Kontakta oss

Stucco Italiano Sverige AB

Tegelmästarevägen 5
233 91 Svedala

+46 (0) 704 – 28 81 28
michael@stuccoitaliano.se