Färgsystem

- Stucco Italianos smarta system för pigmentering av putsbruk

Stucco Italianos pigmenteringssystem består utav en färgkatalog med för närvarande 90 färger, samt ett datorprogram för beräkning utav recept.

Alla kulörer tas fram med hjälp utav våra 10 basfärger som består utav rena pigment i flytande form.

I färgkatalogen finns en översikt utav de 90 färgerna, först i litet format och sedan varje färg i A4-format. Exemplen i pärmen är bilder på en putsad Marmorino Fine Classic.

Datorprogrammet används i operativsystemet Windows och är mycket enkelt att använda. Genom att ange materialval, materialmängd och färgkod så får man på ett enkelt och överskådligt vis fram receptet.

Exakt uppmätning

I receptet kan man välja att mäta upp pigmenten efter vikt (gram) eller volym (milliliter). Detta möjliggör för hantverkaren att modifiera recepten för att passa t ex en NCS-kulör eller att enkelt göra en färg kallare eller varmare. T ex en grå kulör blandas med svart, rött och gult pigment och kan därför på ett enkelt sätt justeras i ton.

Alla recept (även de modifierade) kan sparas med kundens kontaktuppgifter och era kommentarer, detta gör det enklare om man någon gång behöver återskapa kulören.

I vårt system för pigmentering, kan man lägga in priser på pigment och material. På det färdiga receptet kan man då se exakt vad alla ingredienser kostar på ett överskådligt vis.

Vår intention är att utöka vår färgpärm varje år. De nya färgerna kommer att vara tillgängliga genom Stucco Italiano´s nyhetsbrev.

Kom ihåg att det inte ska vara svårt att arbeta med Marmorino. Om det känns svårt och problematiskt så stanna upp och fundera på vad problemet kan vara.

Nedladdningsbart (PDF):

Instruktionsfilm för Marmorino Fine:

Bli kontaktad

Kontakta oss

Stucco Italiano Sverige AB

Tegelmästarevägen 5
233 91 Svedala

+46 (0) 704 – 28 81 28
michael@stuccoitaliano.se