Tadelakt är ett naturligt kalkbaserat putsbruk. Tadelakt andas och tillåter fuktvandring. Den innehåller inga onaturliga tillsatser och kan användas i fuktiga miljöer, som den också har gjort i 2000 år.  Tadelakt är ett bruk som styrs av hantverkarens handlag och ytan blir levande och berättar en historia.

Microcement finns i många skepnader. Det vanligaste är att den är ett cement och polymer-baserat pulver som blandas med akryliska resiner. Den brukar också innehålla katalytiska tillsatser. Det börjar också bli populärt med olika epoxy-blandningar. Ytan på microcement beläggs nästan alltid med en typ av polyuretan-lack som i princip är helt tät.

För golv är Tadelakt för mjukt eftersom att det är ett rent kalkbruk. Där lämpar sig microcement bättre tack vare sin hårdhet.

Utseendemässigt så skiljer materialen sig åt väldigt mycket. Tadelakten känns och ser ut som sten och är ytbehandlad med tvål eller såpa, medan microcementen tack vare sin kemiska sammansättning och ytbehandling känns plastig och har en hinna av polyuretanlack.

Bli kontaktad

Kontakta oss

Stucco Italiano Sverige AB

Industrigatan 26
233 51 SVEDALA

Besök oss efter överenskommelse

+46 (0) 704 – 28 81 28
michael@stuccoitaliano.se